Liikenteen digitalisaatio on ollut viime aikoina suosittu teema niin mediassa, kahvipöydissä kuin poliittisilla areenoilla. Myös taksiliikenne on ollut vahvasti mukana keskusteluissa. Digitalisaatio, tarkoitetaan sillä sitten tekniikkaa tai ihmisten muuttuvia toimintamalleja, tarjoaa upeita mahdollisuuksia myös palveluiden kehittämiseen. Tästä syystä olemmekin tehneet suomalaisiin olosuhteisiin sopivan taksintilaussovelluksen, jolla tilaaminen onnistuu näppärästi ja ilmaiseksi.

Ensimmäinen testiasiakkaan tekemä tilaus on onnistuneesti tehty Tampereella. Päästämme pian myös muut testaajamme vauhtiin. Testaajien joukossa on toimittaja, blogaajia, opiskelijoita sekä muutama muukin innostunut.

Olemme halunneet rakentaa parhaan mahdollisen sovelluksen taksin tilaamiseen ja onkin ilo päästää tuo rakkaudella kasvatettu lapsi nyt maailmalle. Toivottavasti se tuottaa yhtä paljon iloa asiakkaille, kuin sen rakentaminen on tuottanut meille. Lämmin kiitos Taisteelle ja Blind Angle Softwarelle ideoista ja käytännön toteutuksesta sekä niille monille asiakkaille, jotka ovat arvokkailla mielipiteillään ohjanneet tuota kehitystyötä.

Olemme tehneet tiivistä yhteistyötä taksin ja ylipäätään julkisen liikenteen käyttäjien kanssa ja samalla polulla jatkamme myös kehitystyön suhteen. Helppoudesta ja toimivuudesta emme ole valmiita tinkimään, mutta muuten sovellus antaakin lähes rajattomasti mahdollisuuksia jatkokehitykselle.

Testaamisemme alkaa nyt Tampereelta ja vaiheittain siirrymme myös muualle Suomeen. Seuraa meitä Twitterissä, Facebookisssa tai näillä sivuilla, niin saat ajankohtaista tietoa siitä, milloin sovellus on käytettävissä siellä missä sinäkin liikut. Keskustelua johdattelee hashtag #valopilkku.
Tavoitteena on, että tämän vuoden aikana taksin voi tilata Valopilkun avulla kaikkialla Suomessa.

 

Miellyttäviä taksimatkoja toivotellen,

Katja
Suomen Taksiliiton viestintäpäällikkö
katja.saksa@taksiliitto.fi