Suomen ”suurin ja kaunein” asiakkaalle ilmainen, nopea ja näppärä taksin tilaussovellus Valopilkku on vallannut Pohjanmaan lakeudet. Valopilkku kattaa jo yli 120 paikkakuntaa, noin 5200 taksia ja 3,6 miljoonaa kuluttajaa Suomi-neidon piirissä.

 Valopilkku toimii Pohjanmaan Taksi Oy:n toiminta-alueella seuraavissa kunnissa noin 200 taksin voimin: Siikajoki, Siikalatva, Pyhäntä, Raahe, Haapavesi, Kärsämäki, Pyhäjoki, Merijärvi, Oulainen, Haapavesi, Kalajoki, Alavieska, Ylivieska, Nivala, Haapajärvi, Reisjärvi ja Pyhäjärvi.

Valopilkku on siirtänyt käytännössä koko suomalaisen taksijärjestelmän asiakkaan älypuhelimeen. Sovellus paikantaa asiakkaan itsenäisesti ja ilmoittaa asiakkaalle taksin arvioidun saapumisajan sekä taksin katolla olevan keltaisen valon kupunumeron. Valopilkulla asiakas voi antaa myös välittömän palautteen taksipalvelusta 1-5 tähdellä ja tekstitse.

Sovelluksesta on julkaistu nyt myös täysin uusi versio asiakaspalautteen ja jatkuvan kehitystyön pohjalta. Tärkein uusi ominaisuus on autotyypin valintamahdollisuus asiakkaalle.  Autotyypin valinta on jaettu kolmeen eri vaihtoehtoon: kaikkiin mahdollisiin autotyyppeihin, farmariautoon, sekä tila-autoon. Farmari kannattaa valita silloin kun matkustaa normaalia suuremman tavaramäärän kanssa, kun taas tila-auto on syytä tilata silloin kun matkustajia on enemmän kuin neljä.

Eikä sovelluksen kehitys tähän jää – uusia ominaisuuksia kehitetään jo täyttä häkää. Näistä mainittakoon tässä vaiheessa muun muassa osoitteiden tarkennusten (kuten rappu) lisääminen tilaukseen, saapuvan auton esittäminen kartalla, tuki nimetyille paikoille (esim. asemat) sekä entistä tarkemmin päivittyvät taksin saapumisaika-arviot asiakkaalle.

Hyviä pirssireissuja Pohojanmaan aakeille laakeille! :o)

Sakke
Taksiliiton viestintäpäällikkö
sakari.lauriala@taksiliitto.fi